Daktrends

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de samenleving. Bedrijven worden aangemoedigd om hun panden te verduurzamen. Er zijn voor bedrijven verschillende manieren om dit te doen, zoals o.a. op het dak. Prokol somt de daktrends van dit moment voor u op!

Heeft u interesse in onderstaande oplossingen of heeft u een specifieke toepassing waarover u graag eens met Prokol wilt sparren? Twijfel dan niet om contact op te nemen! Naast standaard systemen biedt Prokol ook de mogelijkheid een compleet op maat gemaakt systeem voor uw toepassing te leveren in zowel grote als kleine oplage!

Zonnepanelen

Eén van de manieren is het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand. U bespaart niet alleen op energiekosten, het verbetert ook het energielabel van uw pand en uw bedrijf draagt bij aan een beter milieu. Door ProFlect Witte Dakcoating van Prokol aan te brengen als dakbedekking onder uw zonnepanelen, werken uw zonnepanelen nog efficiënter en warmt uw gebouw minder snel op.

Groen de hoogte in

Een andere manier is het plaatsen van een horizontale of verticale daktuin. Op deze manier kan er energie bespaard worden, wordt de Co2 uitstoot verminderd en wordt erbij gedragen aan een groenere toekomst. Groene daken worden steeds populairder bij bedrijfspanden. Groene daken bieden tal van voordelen, zoals verbeterde isolatie, langere levensduur van het dak, betere luchtkwaliteit en een positieve impact op de biodiversiteit. Het is van belang dat het onderliggende dak goed beschermd wordt. Hiervoor is een dakafdichting die het dak beschermt tegen wortelgroei, de waterdichtheid van het dak waarborgt en de levensduur van de dakbedekking verlengt een goede oplossing. Een geschikt systeem hiervoor is ProRoof PA-FR van Prokol.

Directeur Ron Koolen schreef zijn gedachten op over ‘Groen de hoogte in’, u leest het hier!

Witte (reflecterende) dakcoating

Een dakcoating kan uw dak beschermen tegen de verschillende weersinvloeden en hierdoor de levensduur van uw dak verlengen. Een witte dakcoating zorgt ervoor dat de tempratuur van het dak en daarbij automatisch de binnentemperatuur, laag blijft. Een witte coating weerkaatst het licht namelijk terug in tegenstelling tot een zwarte/donkere dakbedekking. Naast verschillende succesvolle dakproducten van Prokol, verwijst Prokol u graag naar een nieuw product op de markt: RoofTop Silcone WT.

Thermische energieopslag

Steeds vaker worden ondergrondse warmte- en koude opslag voor grootverbruikers van energie gerealiseerd. Zo zijn er standaard configureerbare oplossingen inclusief slim energiemanagement maar ook storage-only voor systemen van derden. Door energie uit duurzame bronnen zoals zonnecollectoren op het dak, ondergronds op te slaan maken deze duurzaam verwarmen en koelen mogelijk. De waterdichte buffers onder gebouwen of parkeerterreinen kunnen waterdicht worden gemaakt met ProTherm HCS.

Waterafvoersysteem

In lange, droge periodes kan water schaars worden, terwijl er op andere momenten soms te veel water valt. Om meer zelfvoorzienend te zijn, leggen bedrijven soms waterafvoersystemen aan. Dit vangt het regenwater op en voert het af naar een opslag waarna het gebruikt kan worden voor besproeiing van planten of het doorspoelen van het toilet. Dit water moet in een buffer of bassin worden opgeslagen. Het duurzaam afdichten hiervan kan worden gedaan met een polyurea hotspray systeem van Prokol.

Recycling & upcycling

Recycle & upcycle; een bekende trend met betrekking tot duurzaamheid welke zeker ook toegepast wordt voor daken! Vloeibare daksystemen en coatings van Prokol zijn geschikt voor vele verschillende ondergronden. Hierdoor is het vaak mogelijk om uw dak van nieuwe bescherming te voorzien zonder dat de huidige dakbedekking eerst verwijderd moet worden. Daarnaast heeft Prokol producten, waaronder ProTecto DT, welke uitermate geschikt zijn voor het afwerken van dakdetails, randen, naden en (snelle) reparaties aan uw dak. Met deze oplossingen wordt de levensduur van bestaande dakbedekkingen verlengt of wordt een dak voorzien van een volledig nieuw dampopen systeem, over de bestaande dakbedekking.